Заходи, події

Тиждень здорового способу життя

 
Проягтом 26-30 листопада у ліцеї проходив тиждень біології та здорового способу життя. Цьогоріч в організації тижня під керівництвом О.Є. Марченко було зроблено акцент на вироблення навичок збереження здоров'я. Здоров'я людини  - це дзеркало нашого харчування. Звички харчування можуть бути особистою справою, але  вони не можуть бути нездоровими тривалий час. Сьогодні це  стає глобальною проблемою. З метою покращення життєвого стилю та харчових звичок ліцеїсти долучилися до проекту «Healthy snacks VS Candies» («Здорові закуски чи цукерки»). Розуміючи потребу в збереженні чистого довкілля для покращення здоров’я частина ліцеїстів також взяла участь у проекті "Keep calm and recycle!" ( «Заспокойся і переробляй»)
 Окрім проектної діяльності в рамках тижня відбулися також майстер-челендж «Готуємо корисний ланч-бокс» - ліцейні класи щодня презентували меню корисних сніданків для школярів. Під час акції "Пізнаємо себе: лабораторія антропометричних вимірів" восьмикласники всім бажаючим вимірювали зріст, вагу, пульс, температуру, тиск. З нагоди Міжнародного дня боротьби зі СНІДом було проведено фестиваль соціальної реклами: « Алкоголь, тютюн, наркотики нам не друзі» та «Знайомий-незнайомий СНІД».  На завершення тижня Оксана Євгенівна Марченко провела майстер-клас «Ферментований чай», під час якого познайомила з різними видами домашніх лікарських ароматних чаїв. Поділилася секретами ферментації чаїв з учнями 8 та 9 класів. Діти мали змогу провести дегустацію різних чаїв, побажати один одному  міцного здоров'я.