Семінари та конференції

Учительський форум у Львові

27-28 жовтня у Львові  на кампусі Українського католицького університету відбувся форум - підсумок проєкту«TeachConnect», реалізація якого стала можлива за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program.  

TeachConnect - проєкт для сучасний українських вчителів, які працюють зі старшокласниками, а після завершення пандемії та початку повномасштабного вторгнення, долають щоденні виклики і прагнуть професійно зростати. Учасниками даного проєкту стали директорка Городищенського економічного ліцею Жанна Здоренко, заступниця директора з навчально-виховної роботи Ірина Маранська, учителька хімії та біології Оксана Марченко. 

У межах проєкту для вчителів з усієї України з вересня було проведено 4 навчальні онлайн-модулі про викладацьку майстерність, лідерство, комунікації, публічні виступи, профорієнтацію від креативних та досвідчених експертів з УКУ та освітнього середовища України.  

На форумі підведено підсумок даного проєкту та відбулися різноманітні майстер-класи, групові обговорення, лекційні виступи, які розширили горизонти сучасної освіти - нові знання та навички, підвищення кваліфікації, створення безпечного середовища для обміну досвідом. 

Лейтмотивом форуму є слова― Петра Сітека, фіналіста Global Teacher Prize Ukraine: «Вчитель має два шляхи – або виховувати в страху, або в любові. Наставництво дає дітям безпеку. Віра і любов дають безпеку. Коли учні довіряють, вони можуть відкриватися, а коли вони відкриваються, то творять справжні чудеса».